NAŠ ALEKSANDAR JE NAJBOLJI SENIORSKI ATLETIČAR U RS

Aleksandar Novaković, član Atletskog kluba „Borac” iz Banjaluke i Novo ime atletike, proglašen je za najboljeg seniorskog atletičara Republike Srpske u 2019. godini.
Podsjećamo, Aleksandra su zajedničkim snagama kroz projekat Novo ime, podržale kompanije Novomatic i RSA Gaming, obezbijedivši mu novu opremu i finansijska sredstva za takmičenja.

Svečano proglašenje, u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske, uprličeno je tokom manifestacije „Veče atletike”, 20. decembra u Doboju, kada je Novakoviću uz bok stala Mladena Petrušić iz Atletskog kluba „Glasinac” iz Sokoca. „Iskreno, potajno sam se nadao ovoj nagradi, jer sam se tokom ove godine takmičio na vrhunskom nivou i oborio rekord Republike Srspke iz 2003. godine”, istakao je Novaković, čiji je matični klub takođe proglašen najboljim u ovoj godini.
Novaković je s rekordnim hicem od 19,63 metra najbolji bacač kugle u Republici Srpskoj te jedan od najperspektivnijih u Bosni i Hercegovini. San su mu Olimpijske igre u Tokiju, ali i Evropsko prvenstvo u Parizu, koje se takođe održava naredne godine. Sada je posvećen pripremama za takmičarsku 2020. godinu, a samim tim i obaranju olimpijske norme od 20,50 metara.

„I ove sezone, kao i prethodne, veliku podršku mi pruža kompanija ‘Novomatic’, što mi je takođe pomoglo da ostvarim dobre rezultate”, naglasio je on. Ovaj talentovani atletičar kaže da trenutno vrijedno trenira bazni period i nada se još boljim rezultatima već u januaru, kada će izaći na prva dvoranska takmičenja.

Sadržaj stranice je namijenjen isključivo punoljetnim osobama. Da li imate više od 18 godina?
Da Ne