Posjeta našim elektronskim kazinima, kao i sama igra bi trebale biti zabavne i uzbudljive. Igre na sreću koje se javno nude i promovišu, uzbudljiv su izvor zadovoljstva i razonode u slobodno vrijeme, međutim, mogu prerasti u nekontrolisano ponašanje koje dovodi do brojnih problema. Osoba koja učestvuje u igri, ulaže sve više vremena i novca čime se otvara put u razvoj zavisnosti. Posljedice mogu biti katastrofalne, od finansijskih problema, preko gubitka posla, pa sve do razaranja porodice i narušavanja ličnog integriteta.


Preventivnim aktivnostima želimo da spriječimo ovaj pesimistički i destruktivan scenario, kako bi naši igrači zadržali radost i uzbuđenje zabave tj. imali na umu odgovorno igranje.

Sreća se ne može postići na silu, zato Vam savjetujemo:

  • Nemojte da igrate ako to sebi ne možete finansijski da priuštite;
  • Nemojte da učestvujete u igri iznad novčanog iznosa koji ste prethodno za to odredili;
  • Nemojte da igrate koristeći pozajmljeni novac;
  • Odredite vrijeme koje trošite na igru;
  • Nemojte da igrate ako zbog toga morate da zapostavite društvene ili poslovne aktivnosti.

TEŠKO VAM JE DA SE ZADRŽITE NA PLANIRANOM LIMITU

Postavite jasan limit prije nego što počnete. Naša opcija dobrovoljnog ograničavanja gubitaka nudi mogućnost limitiranja Vašeg igačkog kapitala i samim tim osigurava da potencijalni gubici ne pređu definisanu granicu.

PREČESTO IGRATE I PREVIŠE VREMENA PROVODITE IGRAJUĆI

Pobjeda i poraz su integralni dio igre. Prihvatite poraz i ne pokušavajte da nadoknadite izgubljeno novim ulogom. Ponesite dobitke kući. Prije igranja, istražite kako ta igra funkcioniše i koje su šanse za pobjedu. Sa našim sporazumom o dobrovoljnoj posjeti, možete smanjiti broj posjeta elektronskom kazinu, kao i definisati učestalost i dužinu posjete. 

RAZMIŠLJAJTE O PAUZI OD IGRANJA

Uz pomoć dobrovoljnog samo-blokiranja, možete napraviti pauzu u periodu koji Vi definišete. Pobrinite se da imate ravnotežu između igranja i drugih aktivnosti. Pravite redovne pauze. Igra je zabava i ne bi trebala izazivati stres. Porodica i posao imaju prioritet. Nemojte zanemariti profesionalne i privatne obaveze zbog igre.

Ako imate osećaj da više nemate kontrolu nad svojim igranjem, obratite se odgovarajućoj ustanovi ili  savjetovalištu.

Sadržaj stranice je namijenjen isključivo punoljetnim osobama. Da li imate više od 18 godina?
Da Ne