ADMIRAL PODRŽAO „1000 ZA BUDUĆNOST”

Kompanija „Admiral” je svesrdno podržala projekat „1000 za budućnost”, koji je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske pokrenulo s ciljem da učenicima širom entiteta olakša učenje na daljinu. Projekat je dio naučnog i tehnološkog doprinosa naporima u prevazilaženju krizne situacije usljed virusa COVID-19, a podrazumijeva nabavku 1000 Raspberry Pi 4 uređaja za učenike osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. Donacijama društveno odgovornih kompanija je obezbijeđeno upravo toliko mini-računara četvrte generacije, kako bi mogli pratiti online nastavni proces te ujedno unaprijediti svoje programerske vještine.

Svjesni značaja jednog ovakvog projekta, iz kompanije „Admiral” su, kako bi donirani mini-računari mogli biti povezani na internet, darovali 212 rutera 3G XS Box GO+, u vrijednosti od oko 20.000 maraka.

„Vjerujemo da vrijednost ove donacije nije samo u tome, već i u jačanju svijesti da i nakon ove krize svijet zaista ostaje na mlađima. A nama, kao i ljudskoj zajednici na globalnom nivou, trebaju mladi koji će predstavljati motor društvenog razvoja, a on se svakako oslanja na napredne tehnologije i njihovu dostupnost tokom obrazovanja i usavršavanja”, istakao je Nenad Đedović, direktor kompanije „RSA Gaming” koja zastupa globalni brend „Admiral“ za Republiku Srpsku, podsjetivši da veliki dio poslovanja ove kompanije počiva upravo na razvoju modernih tehnologija, te da su, između ostalog, i zbog toga odlučili da podrže projekat ovakve vrste.

Digitalna transformacija društva će, na ovaj način, obuhvatiti i osnovce iz porodica slabijeg materijalnog statusa, što pokazuje da #1000zaBudućnost nije još samo jedan hešteg u nizu, već misija kojoj smo, kao društveno odgovorni pojedinci i kolektivi, za bolje sutra posvećeni već danas.

Sadržaj stranice je namijenjen isključivo punoljetnim osobama. Da li imate više od 18 godina?
Da Ne