ADMIRAL UZ MRVICE: DA MALI HEROJI DOBIJU SVOJ KUTAK

Grupacija Novomatic u Republici Srpskoj je i ove godine podržala obilježavanje “Ljubičastog novembra”, tokom kojeg članovi Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS “Mrvice” sprovode aktivnosti  s ciljem jačanja svijesti o prijevremenom porođaju, ali i vlastitih kapaciteta.

Naime, ovo udruženje okuplja roditelje/porodice prijevremeno rođenih beba u cijeloj RS, čiji se broj iz godine u godinu povećava. Samim tim je potrebno raditi na stvaranju jednakih mogućnosti i prava na zdravlje prematurusa, ali i na samom programu socijalnog uključivanja i osnaživanja ove djece i njihovih roditelja, u svakodnevnom riziku koji ih okružuje.

„Za realizaciju ovog projekta je Udruženju ‘Mrvice’ neohodan prilagođen prostor, koji su sada dobili na korištenje, ali ga je potrebno apadtirati i opremiti. Kupovinom karata za Donatorsko veče podržali smo njihove napore da taj prostor što prije učine funkcionalnim, čime će umnogome biti olakšan rad ovog izuzetno značajnog udruženja, a samim tim i život porodica prijevremeno rođene djece“, istakli su iz Admirala.

Naša kompanija je i prethodnih godina podržala obilježavanje „Ljubičastog novembra“, od donacije za nabavku toplih krevetića za prijevremeno rođene bebe, do kupovine ulaznica za donatorsko veče koje svake godine organizuju „Mrvice“. I vi ih možete podržati, pozivom na broj 1415 do kraja novembra, čime ćete pomoći da porodice prijevremeno rođenih beba lakše prebrode sve poteškoće s kojima se svakodnevno nose!

Sadržaj stranice je namijenjen isključivo punoljetnim osobama. Da li imate više od 18 godina?
Da Ne